close
Contact
info@fullframe.nl+31 (0) 13 534 09 88
Tilburg
Burgemeester Stekelenburgplein 199 unit 1.115041 SC TilburgRoute
Utrecht
Muntkade 113531 AK UtrechtRoute
Stuur een bericht
Campagne
TEKKA international filmfest Best animated short
Golden Leaf international filmfest Best animated short
Stichting nieuwe helden

A story about farm life today

De boeren staan vandaag de dag voor veel uitdagingen en de agrarische sector verandert snel. Het mentale, fysieke en sociale welzijn van de boeren en de boerenfamilies lijdt eronder. Ze kampen met gezondheidsproblemen, mentale klachten zoals depressie en isolement, stress, zenderkwesties. De boodschap is duidelijk: we need to #talkaboutfarmlife.

De samenwerking In samenwerking met Stichting Nieuwe Helden maakten wij een animatiefilm voor Farm Well, een Europees Thematisch Netwerkproject gefinancierd door Horizon 2020. Bij Nieuwe Helden creëren ze het verhaal over het landbouw leven en ons animatieteam dook full focus in het project om het verhaal in beelden te vertalen. Zo werd het een combinatie van een 2D animatie met frame by frame animatie, waarmee we het mentale, fysieke en sociale welzijn van de boeren onder de aandacht kunnen brengen. De huidige situatie vraagt om nieuwe en innovatieve oplossingen.

Groot succes Met de film en de sterke boodschap willen we de boeren en de rest van de wereld met elkaar verbinden om samen het gesprek aan te gaan. Dat lijkt gelukt te zijn en de reacties waren lovend. Daarnaast verscheen animatieproject Farm Well ook nog in het Boer&Tuinder magazine. Als kers op de taart hebben we een selectie voor Farm Well bij Filmmakers United International Film Festival (FUIFF) en zijn we winnaar bij het Golden Leaf International Film Festival!

Vervolg Na het maken van de 12-minuten durende animatiefilm zit er nog geen eind aan project Farm Well. In 2022 wordt het project verder opgepakt en komen er meer producties aan. Wat, hoe en in welke vorm maken we later bekend.

“Mensen/boeren stopte niet meer met praten: deze discussie en de reacties van de landbouw(st)ers bewijst dat de film echt werkt. Mensen vertellen wat bij hen anders is of hoe zij de dingen ervaren. Knap!”

“Content that touches many topics and visually beautiful”

“A well-drawn and emotional film that reflects many of the dilemmas faced by farmers and their families in many places.

“With the film and by telling a small story (a personal story, not even indicative of the majority maybe) a number of bigger stories have been told. This is the achievement of the film!”

Stills schetsen en making of.

Full Frame_Farmwell_Animatie_Storytelling_09
Full Frame_Farmwell_Animatie_Storytelling_02
Full Frame_Farmwell_Animatie_Storytelling_04
Full Frame_Farmwell_Animatie_Storytelling_03

Credits

  • Productie

    Full Frame

  • Concept en dramaturgy

    Lucas de Man

  • Regie

    Pepijn Robben

Meer cases

phoneCall-to-call