close
Contact
info@fullframe.nl+31 (0) 13 534 09 88
Tilburg
Burgemeester Stekelenburgplein 199 unit 1.115041 SC TilburgRoute
Utrecht
Muntkade 113531 AK UtrechtRoute
Stuur een bericht
Paul Caspers || Full Frame - Creative Content Partner

Paul Caspers

Camera | Licht

“Don’t tell them, show them”

Waar zit je passie voor het werk wat je doet?
Film is magie. Dat moment dat je plaats neemt in de bioscoop, het licht uitgaat en het doek oplicht met het eerste beeld. Het prikkelt je zintuigen, je ogen, oren en je verbeelding. Alles gaat op scherp. Pure magie, pure emotie.

Door welk project of welke film ben je dit werk gaan doen?
Als jong jochie werd ik voor het eerst ‘meegenomen’ in de wereld van film. De emotie, de fantasie. De prikkeling van mijn geest. Dat gevoel heeft mij nooit meer losgelaten. Destijds kon ik nog niet uitleggen waarom ik zo gepakt werd door ‘film’. Tegenwoordig wel.

Dat is de magie van het beeld. De mogelijkheid om in een andere wereld te stappen, midden in het doek. De magie om iets te pakken, dat uit de werkelijkheid te halen en het in een nieuwe context te plaatsen. Dat sprak mij aan….. dat ongrijpbare…. Dat gevoel….. Vanaf dat moment ben ik verliefd geworden op film. Verliefd op beeld. En dat heeft mij nooit meer losgelaten.

In mijn tienerjaren zag ik een making-of van een film waarin er beelden werden getoond van hoe er achter de schermen werd gewerkt op een filmset. Daarna toonden zij hoe de scene uiteindelijk in de film terecht was gekomen. De samenwerking, de kameraadschap, het materieel, de camera’s en de expertise van de crew kwam uiteindelijk op zijn plek in die paar seconden film. Vanaf dat moment was ik verkocht.

Na een lange route met meerdere studies (fotografie, video en film) leerde ik tijdens enkele stages het belang van samenwerking. Dat werken in teamverband, het leren van elkaar om vandaar uit tot een bevredigend resultaat te komen. De vertaling van het geschreven woord naar beeld. Door middel van licht & schaduw, kleur & contrast, compositie & sfeer en ruimte & beweging de emotie en intentie van de scene te creëeren. Dat is wat mij aantrekt aan film. Dat is en blijft magisch.

Wat is je favoriete film?
Net als alles in het leven verandert mijn film smaak ook door de jaren heen. Maar 1 film die ik graag vaker terug kijk is toch wel The Godfather Part II. Naast fantastische acteurs, regie en camerawerk heeft die film ook een geweldige vertelling/ structuur. We volgen 2 karakters (vader en zoon) in hun ‘prime’ jaren. Maar terwijl de ene verhaallijn een stijgende lijn laat zien, zien we in de 2e verhaallijn de teloorgang van een mafiafamilie.